Chanca Piedra - de ajutor pentru pietrele la rinichi - Doza de Sănătate
 

Chanca Piedra - de ajutor pentru pietrele la rinichi

Această plantă sălbatică se adaptează oricărui tip de sol, până la o altitudine de 3000 de metri deasupra nivelului mării. Se găsește din abundență în pădurile sau zonele tropicale din Bahamas, Amazon, sudul Indiei și China. S-a folosit de-a lungul multor generații datorită proprietăților de a dizolva sau elimina pietre care se formează atât la rinichi, cât și în vezica urinară.
Chanca Piedra - de ajutor pentru pietrele la rinichi

Ultima actualizare: 25 mai, 2022

“Chanca Piedra” sau hrenoasa (o plantă cunoscută prin părțile noastre) este o plantă sălbatică, folosită pentru a dizolva pietre la rinichi, de mii de ani, de diverse civilizații.

În acest articol veți afla cum să eliminați acele pietre de la rinichi cu chanca piedra, un remediu străvechi, pe care îl puteți prepara acasă.

Proprietățile plantei chanca piedra pentru pietre la rinichi

Chanca piedra nu crește mai mult de 60 de centimetri, iar fructele au doar 3 mm în diametru. Dar esențele tari se țin în sticluțe mici. Această plantă are o istorie lungă în ceea ce privește folosirea ei în medicină, fiind populară în America de sud și Asia.

Mai are și alte proprietăți în afară de dizolvarea pietrelor și anume ameliorarea bolilor de ficat. Este utilizată și pentru tratarea infecțiilor bacteriene (cistita sau infecțiile tractului urinar).

Este recomandată și pentru tratarea bolilor cu transmitere sexuală, hepatita, tuberculoza sau alte boli virale. Chanca piedra poate reduce simptomele diabetului, hipertensiunii arteriale sau anemiei.

2-pietre

Studii privind Chanca piedra

Oamenii de știință din întreaga lume au studiat proprietățile incredibile ale acestei plante. Medicina chinezească tradițională recomandă folosirea ei ca agent hepatoprotector. Este de foarte mare ajutor mai ales pentru persoanele care au avut hepatita B sau ciroză.

Chanca piedra poate fi consumată ca ceai sau infuzie. Trebuie să adăugați 40 de grame de plantă uscată într-un litru de apă fiartă. Lăsați apoi să se răcească, după care, strecurați lichidul. Poate avea un gust amar, așa că, puteți să adăugați puțină miere.

Pentru a scăpa de pietre la rinichi se recomandă să consumați trei căni de ceai pe zi, timp de o lună, chiar și după ce ați scăpat de pietre. Aceeași cură este recomandată și celor care suferă de pietre la vezica urinară.

Alte beneficii ale acestei plante

În afară de rolul pe care îl indică și numele (în limba spaniolă, “chanca” înseamnă a sparge și “piedras” pietre), această plantă are numeroase proprietăți curative.

3-pietre

Principalul avantaj al folosirii plantei “chanca piedra” este faptul că elimină toate piedicile posibile ce pot apărea pe tractul urinar. Aceasta elimină complet calcifierile sau pietrele. Dar, mai poate să:

  • Reducă inflamațiile și spasmele
  • Crească frecvența urinară (în cazul celor cu insuficiență renală)
  • Reducă toate tipurile de dureri, mai ales cele din partea inferioară a abdomenului (ca în cazul unor stadii ale ciclului menstrual)
  • Reducă febra (dar nu se administrează copiilor mai mici de cinci ani)
  • Protejeze și să detoxifieze ficatul
  • Inducă un ușor efect laxativ, dar un puternic diuretic
  • Omoară virușii și bacteriile
  • Elimine viermii intestinali
  • Scadă tensiunea arterială, nivelul glicemiei si al colesterolului
  • Ajute procesul digestiv

Cum trebuie consumată

În plus față de ce v-am recomandat în caz de pietre la rinichi sau vezică, vă atragem atenția și asupra următoarelor tratamente:

  • În cazul unor forme de cancer, puteți încetini dezvoltarea acestei boli. Astfel, luptați și cu efectele negative ale chimioterapiei. În acest scop, vă recomandăm să beți trei căni cu ceai din 40 de grame de plantă uscată fiartă într-un litru de apă.
  • În caz de valori mari ale colesterolului, faceți un ceai din frunze și beți de două ori pe zi.
  • În cazul colicilor, fierbeți rădăcina și beți ceaiul în fiecare zi în care simțiți durere sau disconfort. Același tratament este recomandat celor diagnosticați cu o boală de ficat.
  • Cei care suferă de diabet trebuie să facă un ceai din planta întreagă și să bea de două ori pe zi. Consumați dimineața și încă o dată înainte de culcare.
  • Pentru hepatită, infuzați 20 de rădăcini de chanca piedras în doi litri de apă fiartă. Lăsați să fiarbă timp de o jumătate de oră. Beți în fiecare zi, până când pielea nu mai are culoare galbenă.
  • Pentru cei care suferă de infecții urinare, faceți un ceai din planta întreagă și beți trei căni pe zi, timp de patru săptămâni.
  • Dacă vreți să beneficiați de proprietățile diuretice ale acestei plante, faceți un ceai din frunze proaspete. Beți o cană înainte de fiecare masă principală.
  • Planta are și uz extern dacă aveți ochii inflamați. În acest caz, planta uscată trebuie râșnită fin și amestecată cu cinci picături de ulei esențial sau ulei de ricin. Puneți câte o picătură în fiecare ochi dimineața și seara.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Azimkhanova B, Ustenova G, Sharipov K, Rakhimov K et al. Chemical Composition and Antimicrobial Activity of Subcritical CO2 Extract of Lepidium latifolium L. (Brassicaceae). Int J Biomater. 2021 Aug 4;2021:4389967.
  • Lee N, Khoo W, Adnan M, Mahalingam T et al. The pharmacological potential of Phyllanthus niruri. J Pharm Pharmacol. 2016 Aug;68(8):953-69.
  • Kaur N, Kaur B, Sirhindi G. Phytochemistry and Pharmacology of Phyllanthus niruri L.: A Review. Phytother Res. 2017 Jul;31(7):980-1004.
  • Nishiura JL, Campos AH, Boim MA, Heilberg IP et al. Phyllanthus niruri normalizes elevated urinary calcium levels in calcium stone forming (CSF) patients. Urol Res. 2004 Oct;32(5):362-6.
  • Navarro E, Alonso J, Rodriguez R, Trujillo J et al. Diuretic action of an aqueous extract of Lepidium latifolium L. J Ethnopharmacol. 1994 Jan;41(1-2):65-9.
  • Micali S, Sighinolfi M, Celia A, De Stefani S et al. Can Phyllanthus niruri affect the efficacy of extracorporeal shock wave lithotripsy for renal stones? A randomized, prospective, long-term study. J Urol. 2006 Sep;176(3):1020-2.
  • Murugaiyah V, Chan KL. Mechanisms of antihyperuricemic effect of Phyllanthus niruri and its lignan constituents. J Ethnopharmacol. 2009 Jul 15;124(2):233-9.
  • Valido H, de la Trinidad I. Formation, transformation and inhibition of calcium oxalate nephroliths: in vitro studies and speciation by synchrotron radiation techniques. 2021.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.